Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/lostbier/domains/brouwerijlost.nl/public_html/wp-content/plugins/wordpress-seo/src/integrations/front-end-integration.php:409) in /home/lostbier/domains/brouwerijlost.nl/public_html/wp-includes/pluggable.php on line 1435

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/lostbier/domains/brouwerijlost.nl/public_html/wp-content/plugins/wordpress-seo/src/integrations/front-end-integration.php:409) in /home/lostbier/domains/brouwerijlost.nl/public_html/wp-includes/pluggable.php on line 1438

Klantenportaal 2025

Jouw LOST+ omgeving

Goedenavond , we zijn blij dat je er bent!

Hé daar! Goed dat je er bent. Eerste keer hier? Vul dan bij ‘Wijzigingen doorgeven’ jouw LOST+ wensen in per bier. Dit kun je per bier wijzigen tot het desbetreffende bier is gelanceerd. Vanaf dat moment kun je bij ‘Nabestellen’ bieren die gelanceerd zijn (opnieuw) bestellen. Alle wijzigingen en bestellingen worden bijgehouden bij ‘Huidige reservering’. Als je bij ons direct een bestelling hebt geplaatst op een andere manier, zorgen wij dat deze gegevens ook periodiek worden geüpdatet. Bij jouw LOST+ doosjesmeter zie je de opgelopen meter en verwachte credit aan het einde van het jaar. Ten slotte kun je informatie over de bieren onderaan deze pagina vinden. Heb je opmerkingen, vragen of zijn er onduidelijkheden? Laat het ons weten. Wij verbeteren dit portaal het hele jaar door en horen graag jouw feedback!

Ga snel naar...

Huidige reservering

BIER

AANTAL

LEVERING VERWACHT

STATUS

PRIJS VERWACHT

LEVERING VIA

FURIOSO

0 doos (20x50cl)
0 fust (20L KeyKeg)

€67,80 (doos 20)

€118,- (fust 20L)

OASIS

0 doos (20x50cl)
0 fust (20L KeyKeg)

€67,80 (doos 20)

€118,- (fust 20L)

INSOMNIA

0 doos (20x50cl)
0 fust (20L KeyKeg)

€67,80 (doos 20)

€118,- (fust 20L)

PASSIONPEACH

0 doos (20x50cl)
0 fust (20L KeyKeg)

€76,80 (doos 20)

€118,- (fust 20L)

MAD SCIENTIST COLLAB

0 doos (20x50cl)
0 doos (20x50cl)

€67,80 (doos 20)

€118,- (fust 20L)

BERRY BLAST (NEPOMUCEN)

0 doos (20x50cl)
0 fust (20L KeyKeg)

€76,80 (doos 20)

€118,- (fust 20L)

PIÑA COLADA

0 doos (20x50cl)
0 fust (20L KeyKeg)

€76,80 (doos 20)

€118,- (fust 20L)

SMOOSHED

0 doos (20x50cl)
0 fust (20L KeyKeg)

€76,80 (doos 20)

€118,- (fust 20L)

UNIVERSE

0 doos (20x50cl)
0 fust (20L KeyKeg)

€67,80 (doos 20)

€118,- (fust 20L)

MANGO CREAMPIE

0 doos (20x50cl)
0 fust (20L KeyKeg)

€67,80 (doos 20)

€118,- (fust 20L)

SUPERHERO 1

0 doos (20x50cl)
0 fust (20L KeyKeg)

€67,80 (doos 20)

€118,- (fust 20L)

SUPERHERO 2

0 doos (20x50cl)
0 fust (20L KeyKeg)

€67,80 (doos 20)

€118,- (fust 20L)

GLACIUS

0 doos (20x33cl)
0 fust (20L KeyKeg)

€59,80 (doos 20)

€118,- (fust 20L)

OBLIVION

0 doos (20x33cl)
0 fust (20L KeyKeg)

€59,80 (doos 20)

€118,- (fust 20L)

ADONIS

0 doos (20x33cl)
0 fust (20L KeyKeg)

€59,80 (doos 20)

€118,- (fust 20L)

Jouw LOST+ doosjesmeter

AANTAL GESPAARDE DOOSJES*:
0

Verwachte credit: €0,00

* inclusief eventuele welkomstbonus van 5 doosjes als de inschrijving voor 31 december 2024 heeft plaatsgevonden.

Met LOST+ spaar je met iedere bestelling ‘doosjes‘ op. Hoe meer dozen bier je bij ons koopt, hoe meer doosjes je spaart. In december van 2025 ontvang je een creditnota van ons. Die creditnota bestaat uit een kortingsbedrag op de totale orderwaarde van 2025. Hoe meer doosjes je hebt, hoe meer korting je krijgt en hoe hoger je creditnota uitvalt. Komt er tussendoor nog een collaboration of een special buiten de kalender uit? Dan tellen deze uiteraard mee bij LOST+. In jouw eigen profiel in het klantenportaal kun je precies zien hoe het staat met je doosjesmeter.

Wijzigingen doorgeven

Nabestellen

Bieren

FURIOSO

FURIOSO

In augustus van 2024 heeft er een groot tevredenheidsonderzoek plaatsgevonden onder onze LOST+ members. Bij de vraag of we in de releasekalender van 2025 wat dingen anders moeten doen, gaven steevast een aantal members aan: maak weer eens een double NEIPA. Afgelopen jaar was het idee van ons om de wat hogere alcohol percentages te bewaren voor eventuele collabs met andere IPA brouwerijen, om zo te laten zien dat we samen écht een bier ‘on steroids’ konden maken ten opzichte van de 6,7% bieren die we veelal maken. Omdat we met de aangeboden kandidaten andere mooie bieren hebben gemaakt, zijn de double NEIPA’s beperkt gebleven tot DOPAMINE. Zie hier daarom de start van het jaar met onze double NEIPA: FURIOSO. De ster van de show is de nieuwste HBC 1019, een experimentele hop die in midden 2024 het licht heeft gezien. Deze hop geeft een fantastisch tropisch karakter mee in een bier, waar met name zoete meloen en kokosnoot als aroma's en smaken worden benoemd. Om deze hop zo goed mogelijk te laten shinen hebben we een grote dosis CRYO POP toegevoegd en voor een hint passievrucht vanuit de Mosaic gezorgd.

OASIS

OASIS

“Ik ben zó benieuwd naar de oatcream NEIPA van jullie!”. Veel Nederlandse bierdrin-kers kennen de NEIPA wel, maar wat is oatcream precies? De inspiratie voor oatcream komt van het Amerikaanse Other Half vandaan. Zij experimenteerden met het ophogen van het percentage haver in hun bieren, soms tot wel 50%. Met een finishing touch van lactose krijg je hele volmondige, smaakvolle bieren die in Amerika zeer gewaardeerd werden. Ook in 2024 waren dit succesnummers van ons met ENDORPHIN en DOPAMINE. Iets dat we geleerd hebben met deze oatcreams is dat je het beste hopsoorten kunt selecteren die goed samengaan met de zoete, creamy karakteristieken van de mout-basis. Daarom hebben we grote hoeveelheden Citra in z’n CRYO vorm toegepast, samen met de smaak en aroma van zoete perzik uit de El Dorado en de ‘tropische cream caramel’ uit de Krush. Met een stevige, clean bitter brengen we een beetje balans in het geheel om tot een zeer smaakvol bier te komen. Welcome to the OASIS!

INSOMNIA

INSOMNIA

Als contractbrouwerij laten we onze bieren bij een grote brouwerij in Polen brouwen. Een voordeel hiervan is dat deze brouwerij partner van Yakima Chief is, waardoor we kunnen meeliften op alle nieuwe innovaties die er in de hopwereld plaatsvinden. Zo’n ontwik-keling is de lancering van ‘HyperBoost’, vloeibare hopolie. Hopolie is de absolute smaak-maker in IPA’s, dus hoe meer olie je in een bier kunt krijgen, hoe beter het voor de smaakbeleving is. Daarom zijn we erg blij met dit product! En voor een speciale viering van onze vierde verjaardag moesten we ook wel uitpakken. INSOMNIA bevat een hele container van de Citra in HyperBoost vorm. De Citra is echter niet de ster van de show, dat is vooral de Strata. Deze hop geeft een bijzonder fijn aroma en smaakprofiel af van aardbeien, wat perfect samenwerkt met de citrus uit Citra. Om het bier nog iets meer diepte in smaak mee te geven is er nog de experimentele HBC 630 als accenthop toegevoegd. HBC630 geeft namelijk wat vibes van frambozen en kersen, wat ons een perfecte mix met de aardbeien uit Strata leek.

ENDORPHIN

ENDORPHIN

What the hell is een oatcream NEIPA? Er was ooit eens een bekende brouwerij in Amerika genaamd Other Half Brewing. Other Half werd bekend om de prachtige, volle NEIPA's die strak stonden van hoppigheid en fruitigheid. Wat doen zij nu anders dan andere brouwerijen? Zij maken bieren met een ‘oatcream’ moutbasis. Een moutsamenstelling waar soms 50% van de mouten bestaat uit gemoute en ongemoute haver. De finishing touch is een ini-mini beetje lactose om een zoetje mee te geven. Dit werd een recept voor succes. Nu is het de beurt aan LOST! We gaan wat endorfine bij je loskweken met ENDORPHIN. Dit bier is een enorm smaakvolle sensatie van zoete steenvruchten, mandarijn en een beetje dennen. De hopsamenstelling bestaat uit Citra CRYO, Simcoe en Eclipse. De Simcoe geeft het bier wat tropisch fruit en dennen mee, de Eclipse zorgt voor de mandarijntjes en de Citra Cryo geeft het gehele bier een prachtige, aromatische punch van zoet tropisch fruit mee en de nodige hopsaturatie. 

THE HEART

THE HEART

We gaan er een traditie van maken hebben we besloten! Wat? Huh? In maart wordt LOST drie jaar oud. In 2023 hebben we ons tweejarig bestaan groots gevierd, met drie bieren waar een ieder van ons op afgebeeld staat, met eigen bedachte receptuur. Als afsluiter werden de bieren gereleased bij The Captain’s Pantry en de Uiltje Bar in Haarlem. Die avond stonden we met ruim 80 bierfans onze verjaardag te vieren. Wat een avond was dat! Ook in 2024 gaan we er weer een feestje van bouwen, met een anniversary serie bieren waar we weer menig bierfan gelukkig mee gaan maken. Wat staat er centraal? Onze liefde voor hop. THE HEART is een NEIPA met Citra CRYO, El Dorado en Mosaic. Deze hopcombinatie zorgt voor een cocktail van zoete tropische vruchten in een bierglas. Mango, passievrucht, perzik en ananas zijn veel voorkomende descriptors en het bier is deels gebaseerd op ons succesverhaal EXOTIQA uit 2021. Liefhebbers van dat bier gaan zeker weten genieten van THE HEART!

THE MIND

THE MIND

We gaan er een traditie van maken hebben we besloten! Wat? Huh? In maart wordt LOST 3 jaar oud. In 2023 hebben we ons tweejarig bestaan groots gevierd, met 3 bieren waar een ieder van ons op afgebeeld staat, met eigen bedachte receptuur. Als afsluiter werden de bieren gereleased bij The Captain’s Pantry en de Uiltje Bar in Haarlem. Die avond stonden we met ruim 80 bierfans onze verjaardag te vieren. Wat een avond was dat! Ook in 2024 gaan we er weer een feestje van bouwen, met een anniversary serie bieren waar we weer menig bierfan gelukkig mee gaan maken. Wat staat er centraal? Onze liefde voor hop. THE MIND is een West Coast IPA met New World hop variëteiten. Er zit een flinke dosis Citra CRYO in het bier dat wordt aangevuld met de mooiste Motueka van FreeStyle hops. FreeStyle hops stelt verschillende Motueka's beschikbaar van verschillende hopvelden. Van ieder hopveld zijn de karakteristieken van de hop uitvoerig beschreven. Aandacht voor detail. Fijn om zo'n partner te hebben! Geniet van deze mega frisse West Coastie!

SMOOCHIE ORANGE

SMOOCHIE ORANGE

Nederland is steeds gezonder aan het doen en wij uiteraard ook. Er ontstaat continu vraag naar goede, non alcoholische bieren. Na veel experimenteren en proeven bij concullega’s zijn we eindelijk tot ons walhalla in het non alcoholische biersegment gekomen. Non alcoholische fruited pastry sours! Alcoholvrij bier is een lastige smaakdrager. Er zit minder mout in, worden gebrouwen met neutrale gisten en bevatten uiteraard minder alcohol. Daarom voegen brouwers allerlei ingrediënten toe om toch een smaakvol bier te maken. Waar wij dol op zijn is fruit. Samen met een strategische huurbrouwerij over de grens hebben we de SMOOCHIE series ontwikkeld. Prachtige non alcoholische kettle sours waar we wel 19% fruit in verwerkt hebben. In de ORANGE hebben we mango, passievrucht en calamansi verwerkt. Dit zorgt voor een prachtige zoetzure beleving van je favoriete tropische vruchten. Er zijn al plannen voor een PINK versie, waarin we drakenfruit, frambozen en aardbeien gaan verwerken, maar voorlopig houden we het bij de ORANGE!

MANGO CREAMPIE

MANGO CREAMPIE

Daar is LOST weer met een Creampie. En dat wordt een hele bijzondere. Wij zijn erg verliefd geraakt op de smoothie sours. Lichtzure bieren die een enorm fluffy mondgevoel hebben, uit een volle bak fruit bestaan en je vraagt jezelf af: is dit bier? Ah, who cares. Het is in ieder geval extreem lekker. Procestechnisch een hele uitdagende stijl, want je MOET de bieren koud houden. Er zit vaak voor 30-50% ongefermenteerd fruit in een blik en dat ontploft als je niet goed uitkijkt. Mede daarom hebben we nooit eerder een smoothie sour uitgebracht. Tot nu. In 2024 kunnen we door pasteurisatie grote hoeveelheden ongefermenteerd fruit toevoegen en dat ook nog eens op een veilige manier. Het proces van pasteuriseren zorgt ervoor dat ze ook buiten de koelkast kunnen blijven staan. Waarom MANGO CREAMPIE? Nou, er zit ruim 600 kilo fruit in onze smoothie, bestaande uit mango, passievrucht en guave. De mango is de echte ster in dit bier. Het zorgt voor dat kenmerkende fluffy mondgevoel en brengt een prachtige rijpe, zoete mango smaak in het bier.

FUSIONS

FUSIONS

In augustus 2023 werden we als helden naar Polen gebracht. Brouwerij NEPOMUCEN had ons uitgenodigd voor een collaboration bier en had enkele taps voor ons gereserveerd in een craft bier bar en op hun eigen Open Craft festival. Alles was tot in de puntjes voor ons geregeld. Het hele weekend gratis eten en drinken en genieten met echte vakidioten. Deze toffe ervaring heeft ons inspiratie gegeven voor het FUSIONS concept.  Met het FUSIONS concept willen we twee goede internationale brouwerijen naar Nederland halen om samen twee collaboration bieren mee te maken. Deze bieren gaan we vervolgens bij een launch party bij Craft & Draft in Amsterdam tentoonstellen en we gaan ons als de beste gastheren opstellen door deze brouwerijen goed door Amsterdam rond te leiden. Daarnaast gaan we voor onze LOST+ members vragen of deze brouwerijen wat exclusieve bieren naar Nederland willen brengen zodat de LOST+ members een uniek aanbod in de winkel kunnen hebben. Wie heeft er zin in?! Wij wel!

PASSIONPEACH

PASSIONPEACH

In de testkeuken van Brouwerij LOST zijn we altijd op zoek naar nieuwe smaak-combinaties die perfect op elkaar aansluiten. In het afgelopen jaar stond er steevast één als favoriet uit de brouwkeuken, namelijk de smoothie sour met perzik en passie-vrucht. Allereerst was het fijn dat het een enorm dik bier was geworden door de vezel-achtige structuur van de perzik. In de smaak zat een perfecte balans in de zoetheid uit de vruchten en uit het basisbier waar onder andere lactose in zit, tezamen met de natuurlijke zuurheid van passievrucht en het proces van kettle souring. En zo ont-stond de geboorte van PASSIONPEACH. Speciaal in de release voor onze vierjarig jubileum. Samen met de brouwmeester is deze receptuur doorontwikkeld en hebben we met veel plezier nu de PASSIONPEACH in zijn afgeronde vorm gemaakt. Met een Platogehalte van 30 en ruim 35% fruit is PASSIONPEACH de wens van iedere smoothie sour lief-hebber. Zoet, zuur, dik en zichzelf afvragend of dit nog wel bier is. Maakt het uit? In onze ogen niet, want wat is dit lekker geworden. Doe ons maar een PP.

MAD SCIENTIST COLLAB

MAD SCIENTIST COLLAB

We doen met Brouwerij LOST niet veel collabs. We doen deze vooral wanneer we samen met een brouwerij echt iets fantastisch neer kunnen zetten. Daarom zijn we mega ent-housiast om aan te kondigen dat het ons gelukt is om het team van Mad Scientist te strik-ken voor het FUSIONS weekend. Deze Hongaarse brouwerij komt regelmatig in Nederland en vanuit het contact op festivals is de link gelegd. Na wat lovende woorden van onze fan van het eerste uur Ewoud van The Captain’s Pantry, konden we over gaan tot collabo-ration time! Wat het nog precies wordt houden we nog even geheim, maar we zijn druk in gesprek met deze Mad Scientists!

BERRY BLAST (NEPOMUCEN)

Van veel consumenten en klanten hebben we enorme positieve feedback gehad op onze smoothie sours. MANGO CREAMPIE en DRAGON COLADA waren twee van de hoogst beoordeelde bieren van het jaar. Toen we de vraag stelden: wat moeten we in 2025 veran-deren aan producten in onze releasekalender, kregen we steevast als reactie: meer smoothies! Zie hier BERRY BLAST! Speciaal voor het FUSIONS weekend hebben we onze grote vrienden uit Polen uitgenodigd, maar deze keer met een smoothie. NEPO maakt naast dikke vette IPA’s ook heerlijke smoothie sours onder hun eigen Smoothie Bowl lijn. Met deze smoothie sour zijn we nog net even wat verder gegaan. BERRY BLAST is een volle, lichtzure smoothie voor volwassenen. In ieder blik vind je ruim 175 gram fruit, dat bestaat uit een cocktail van allerlei verschillende bosvruchten als aardbeien, rode bessen, frambozen, bramen en niet te vergeten die overheerlijke bos-bessen. Het bier is door middel van de kettle souring techniek tot onze ideale pH gebracht en de moutbasis zorgt voor een volmondig gevoel. Verder is het bier tot 30 Plato inge-kookt, zodat het bier zo mega dik is als je in de smoothies van ons gewend bent.

KOHARU

KOHARU

Als iets erg populair geworden in de afgelopen jaren in de wereldwijde craft beer scene, dan zijn het wel Nieuw-Zeelandse hopsoorten. Nelson Sauvin, Motueka, Superdelic en al die andere prachtige hopsoorten komen uit deze regio vandaan. De vulkanische grond blijkt een perfecte bodem te zijn om de beste hopsoorten op te verbouwen. We vonden het tijd om eens even goed te laten zien wat deze hopsoorten in het jasje van LOST kunnen doen. Met KOHARU hebben we een bier gecreëerd met Nelson Sauvin en Motueka. De geselecteerde vroege harvest Motueka geeft aroma's af van limoen, citroen en vanille. Een soort zoete, frisse citrusvrucht als we het zelf mogen geloven. De andere early harvest Nelson Sauvin heeft een knallend aroma van sauvignon blanc en passievrucht. Deze bijzondere hopcombinatie zorgt voor een intens complex fruitprofiel wat een werkelijk genot voor de IPA liefhebber is. Geniet van Nieuw Zeeland met KOHARU!

MANGARI

MANGARI

Als iets erg populair geworden in de afgelopen jaren in de wereldwijde craft beer scene, dan zijn het wel Nieuw-Zeelandse hopsoorten. Nelson Sauvin, Motueka, Superdelic en al die andere prachtige hopsoorten komen uit deze regio vandaan. De vulkanische grond blijkt een perfecte bodem te zijn om de beste hopsoorten op te verbouwen. We vonden het tijd om eens even goed te laten zien wat deze hopsoorten in het jasje van LOST kunnen doen. Met MANGARI hebben we een bier gecreëerd met Nelson Sauvin, Rakau en Waimea. De early harvest Nelson Sauvin heeft een knallend aroma van sauvignon blanc en passievrucht. De Rakau zorgt voor een delicaat aroma van vijgen en perzik, wat een mooie aanvulling op de Nelson is. Als finishing touch is daar nog de Waimea. Deze hop hebben we als detailhop in de selectie meegenomen en geeft een frisse hint van citrus en dennen. Deze bijzondere hopcombinatie zorgt voor een gaaf, complex fruitprofiel waar iedere IPA liefhebber van zal genieten. Geniet van Nieuw Zeeland met MANGARI!

PIÑA COLADA

PIÑA COLADA

Grijp jij ook wel eens naar een cocktail wanneer je op vakantie bent. Zie je het al voor je? Jij die op een strandbed ligt en zegt: “One Piña Colada, please!”. Wij wel! Het geeft toch altijd dat beetje extra in die paar weken relaxen. In de vakantie wisten we het dan ook zeker, waarom brengen we niet een heerlijke versie van de Piña Colada uit? Niet zoals Dragon Colada met banaan en drakenfruit, maar gewoon een heerlijke klassieker, zoals het hoort. Iedereen weet dat een goede Piña Colada met kokosnoot crème in plaats van met ko-kosnoot melk gemaakt wordt. Daarom hebben we in deze smoothie niet alleen gebruik gemaakt van vers geroosterde kokosvlokken, maar ook een flinke dosis kokosnoot-crème. Daarnaast hebben we ruim 600 kilogram ananaspuree toegevoegd om dat heer-lijke tropische gevoel te creëren. Wat we geleerd hebben in het werken met ananas-puree is dat het net iets vloeibaarder is dan mango, waardoor we nog meer aandacht geschonken hebben aan het maken van een zo dik mogelijk startbier. Cheers!

SMOOSHED

SMOOSHED

We gaan bijna het hele spectrum aan fruit af. In de early days van LOST brachten we veel sours uit met allerlei soorten bosvruchten en bessen. Met goede reden, want het niveau van zuur (pH) van de wat donkere vruchten komt vaak zo rond de 3.4. Laat dat nu net de pH zijn waar wij onze meeste bieren op aanzuren. In de ogen van het team van LOST is dat het allermooist, want wanneer de pH van het bier en de pH van de vruchten gelijk zijn, proeven de vruchten het natuurlijkst aan. De inspiratie voor de SMOOSHED is de Bianca Blueberry Blackberry Marshmallow Lassi Gose van Omnipollo. Een werkelijk fantastische smoothie waar alles in balans was. In SMOOSHED is per blik meer dan 175 gram fruit te vinden, waarin voornamelijk zwarte bessen, bramen, bosbessen, aardbeien, een klein beetje frambozen en uiteraard marshmallow extract te vinden is. De sublieme smaak van de zure componenten uit het kettle soured bier en de vruchten, gecombineerd met de balancerende zoete ele-menten uit de marshmallows, lactose, vruchten en moutsamenstelling geeft je een unieke beleving van hoe smoothies kunnen zijn.

UNIVERSE

UNIVERSE

New Zealand IPA’s bestaan nog niet een hele lange tijd. Kenmerkend aan deze stijl is dat er enkel gebruik wordt gemaakt van Nieuw-Zeelandse hopsoorten. Laten dat nu net onze favoriete hopsoorten zijn. Op de rijke vulkanische grond groeien deze hoppies in een optimale staat en ontstaan enorm bijzondere aroma’s die je alleen maar in deze hop-soorten terugvindt. Met MANGARI en KOHARU hebben we vorig jaar de twee beste NZ IPA’s van Nederland gebrouwen, wat een testament is van hoe goed LOST en Nieuw-Zeeland met elkaar kunnen samenwerken. In UNIVERSE hebben we gebruik kunnen maken van een recente ontwikkeling, namelijk Nieuw-Zeelandse Cascade. Onze hop partner FreeStyle hops besloot deze typische Amerikaanse hopsoort te gaan verbouwen op Nieuw-Zeelandse grond en de resultaten zijn fantastisch. Met een bijzonder complex aromaprofiel van pink grapefruit, papaya en bessen schijnt de kwaliteit van de NZ Cascade mooi in dit bier door. Met een flinke dosis CRYO Nelson en Rakau als accenthop zit er nog een mooie ondertoon in van witte druiven en rijp tropisch fruit.

SUPERHEROES

SUPERHEROES

Wat is het epitome van een superheld? Nou, vaak zijn ze goed in één specifiek iets. Captain America is sterk, Aquaman kan in water ademen, Spiderman schiet spinnenwebben uit z'n handen en Batman is... rijk. Goed, superhelden zijn dus vaak goed in iets. Wij willen ieder jaar een serie bieren uitbrengen waar een hop de ster van de show is. Vorig jaar waren de ECLIPSE en ENIGMA de single hop bieren die we hebben uitgebracht en daar werd erg goed op gereageerd. Maar, wat worden de hopsoorten van dit jaar? Kijk, we gaan heel eerlijk zijn. We willen dat de hype hopsoorten van het moment maken. Toch blijkt het erg lastig om de nieuwste hopsoorten als kleine brouwerij als eerste te bemachtigen. We gaan enorm ons best doen om ons toch ertussen te wurmen. Wil je weten waar we op aan het jagen zijn? Dat zijn de Superdelic en Peacharine. Deze hopsoorten zijn net uit hun eerste commerciële harvest en waren binnen no-time uitverkocht. Eens kijken of we deze bijzondere hopsoorten weten te bemachtigen. Zo niet, gaan we er hoe dan ook een traktatie van maken!

DOPAMINE

DOPAMINE

En daar is dan de tweede oatcream NEIPA. DOPAMINE! Als we in het begin van het jaar een flinke dosis endorfine hebben gekregen, dan is het tijd voor ons tweede hormoon. DOPAMINE maakt ons blij, het is het gelukshormoon. Nu je zo door deze brochure hebt gebladerd, kun je onze passie voor hoppige bieren wel terugzien en is deze naam ook niet zo gek. DOPAMINE is het broertje van ENDORPHIN. Ze delen dezelfde moutbasis, maar zijn qua procestechniek in de hop wat anders. Zo is de West Coast hopsamenstelling compleet veranderd naar een New Zealand hopsamenstelling. Samen met Freestyle Hops hebben we ervoor gezorgd dat we weer een flinke lading hop van de 2024 oogst in dit bier weten te krijgen. Verser dan dit kan echt niet! Een knallend trio van Citra CRYO, Nelson Sauvin en Motueka zorgt voor een prachtig, complex aroma van witte druiven, citrusvruchten en zoet tropisch fruit. Magnifiek!

CERBERUS

CERBERUS

In de winter drinken we in Nederland graag een donker bier. Quadrupels of Russian Imperial Stouts. We zoeken naar iets hartverwarmends. Iets wat rijk en complex in smaak is. Met ons recente successen in 2023 (KlereBoght Barrel Aged Russian Imperial Stout & BIG PAPA) konden we het natuurlijk niet laten om nog een keer een moddervette jetser maken. En dat gaan we uiteraard doen. CERBERUS staat voor de poorten van de hel je op te wachten! Deze heerlijke Imperial Stout heeft een extractgehalte van 30 Plato. Het bier is daarmee lekker dik en komt tegen het stroperige aan. Om nog meer diepgang te geven aan het bier zijn er vers geroosterde Vietnamese cacao nibs toegevoegd en in zout gelegde vanillebonen. Dit geeft een prachtige verrijking van donkere chocolade en een zoetige vanilletoon. Geniet!

MANGO CREAMPIE

MANGO CREAMPIE

Hij komt terug! Volgens ons het beste bier van 2024, maar helaas hebben we er maar kort van kunnen genieten. Door een paar verstopte sproeiers in de tunnelpasteur heb-ben we een recall moeten uitvoeren en hebben maar weinig mensen kunnen proeven van MANGO CREAMPIE. Door het snelle handelen hebben we grote schades kunnen voorkomen, maar je mag best weten dat we ruim twee weken lang ruim 3.000 blikken MANGO CREAMPIE hebben vernietigd en met behulp van het support team van KeyKeg de fusten tot ontploffing hebben gebracht. Dat liet een *badum tss* lichtzure nasmaak achter. We veranderen een heel klein beetje in dit bier, dus reken weer op een hele fijne smoothie met grote hoeveelheden mango, passievrucht en guava. Ruim 35% van het volume van een blik bestaat uit deze vruchtencocktail, waar met name de mango en passievrucht een plek op het toneel opeisen. Op naar de herkansing en dat we met deze smoothie veel mensen een tweede kans kunnen gunnen.

SUPERHERO 1

SUPERHERO 1

Afgelopen jaar waren onze superheroes een groot succes. Met de superheroes maken we twee single hop IPA’s, waarin we proberen de meest premium hopsoorten te se-lecteren om het publiek kennis te laten maken met de smaak en aroma van één en-kele hop. Dat concept staat als een huis. Waar we in ons eerste jaar onze eigen super-helden creëerden, zijn we afgelopen jaar op bestaande superhelden gaan aansluiten. Daarom zagen we in vorig jaar augustus de superheroes in de thematiek van de Deadpool vs Wolverine film. Dit werd een groot succes, want deze bieren haalde de beste verkoop in de pre-sale die we ooit hebben meegemaakt. Dit jaar mikken we op Superdelic en Peacharine als single hops. Met Superdelic heb-ben we al eerder kunnen werken en dat proeft en smaakt als RIWAKA on steroids. Echt een van onze favoriete hopsoorten. Daarnaast is Peacharine uit z’n tweede commerciële oogst gekomen en trekt zeer veel bekijks in de bierwereld. Zoals de naam al verklapt geeft het een waanzinnig perzik aroma. Qua thematiek kun je mogelijk Grogu en The Mandalorian uit het Star Wars universum verwachten.

SUPERHERO 2

SUPERHERO 2

Afgelopen jaar waren onze superheroes een groot succes. Met de superheroes maken we twee single hop IPA’s, waarin we proberen de meest premium hopsoorten te se-lecteren om het publiek kennis te laten maken met de smaak en aroma van één en-kele hop. Dat concept staat als een huis. Waar we in ons eerste jaar onze eigen super-helden creëerden, zijn we afgelopen jaar op bestaande superhelden gaan aansluiten. Daarom zagen we in vorig jaar augustus de superheroes in de thematiek van de Deadpool vs Wolverine film. Dit werd een groot succes, want deze bieren haalde de beste verkoop in de pre-sale die we ooit hebben meegemaakt. Dit jaar mikken we op Superdelic en Peacharine als single hops. Met Superdelic heb-ben we al eerder kunnen werken en dat proeft en smaakt als RIWAKA on steroids. Echt een van onze favoriete hopsoorten. Daarnaast is Peacharine uit z’n tweede commerciële oogst gekomen en trekt zeer veel bekijks in de bierwereld. Zoals de naam al verklapt geeft het een waanzinnig perzik aroma. Qua thematiek kun je mogelijk Grogu en The Mandalorian uit het Star Wars universum verwachten.

GLACIUS

GLACIUS

We vonden het hoog tijd om wat meer onze donkere kant te laten zien. Daarom zie je in 2025, in tegenstelling tot 2024, drie donkere bieren in onze releaskalender terugkomen. De eerste verrassing is GLACIUS, onze black barley wine. Het LOST team is sinds jaar en dag al fan van barley wines. Mooie, rijke, smaakvolle bieren waar je even goed van kan genieten. Het ge-vaar in barley wines is echter dat ze wat eendimensionaal kunnen smaken. Daarom kun je als brouwer verschillende moutsoorten toevoegen om barley wines iets uitdagender te maken. In black barley wines wordt een beetje ge-roosterde mout toegevoegd, zodat het bier een roasty karakter krijgt. Daar komt ook de black benaming van, omdat door deze mout het bier wat don-kerder wordt. In GLACIUS zitten zes verschillende moutsoorten, waaronder de Carafa Special III die dit roast karakter geeft. Het bier is ruim 30 Plato dik, dus verwacht heerlijk stropend genot uit dit zware blik.

OBLIVION

OBLIVION

Het tweede donkere genot is OBLIVION. Een Russian imperial stout. Ken-merkend aan deze stijl is dat de bieren gevaarlijk dik en stroperig zijn. Maar, daardoor worden ze enorm lekker. Onze persoonlijke favorieten zijn stouts waar wat extra’s (adjuncts) aan is toegevoegd. Die dikke stroperige stouts zijn namelijk perfecte canvassen om allerlei ingrediënten in te ge-bruiken waardoor ze samen tot een hoogtepunt komen. Daarom konden we het niet laten om dat ook in OBLIVION toe te passen. In deze 30 Plato stout zit ruim 10kg versgeroosterde cacao nibs die ruim drie weken in het bier hebben kunnen trekken. Er is gekozen voor een mooie blend van Braziliaanse cacao die we ietsjes donkerder hebben laten roasten om zoveel mogelijk ‘zuurtjes’ uit het bier te houden. Daarnaast zijn er ongelooflijk veel Madagascar Bourbon vanille stokjes toegevoegd, waardoor OBLIVION een heerlijke smaak van zoet, roasty en bitterheid heeft. Echt een bier om voor te gaan zitten.

ADONIS

ADONIS

Het derde donkere genot is ADONIS. Opnieuw een Russian imperial stout, maar dan met een compleet ander smaakprofiel. Deze afsluiter van 2025 is net als z’n broertje OBLIVION tot 30 Plato ingekookt. Deze stroperigheid creëren is niet makkelijk. We hebben een double mash moeten uitvoeren en ruim zes uur moeten koken om dit getal te halen. Echter krijg je hier de meest prachtige stouts van. Heerlijke, door maillard reacties gecreëerde smaak-verbindingen zorgen voor een heerlijke balans tussen zoet en roasty. Dat vormt ook meteen het thema voor ADONIS, want naast het gebruik van ruim 10 kilogram versgeroosterde cacao nibs is ADONIS beladen met salted caramel extract. Naast het zoete en geroosterde karakter van dit bier is nu ook een klein beetje ziltigheid te bespeuren. De karamel tonen komen nog beter naar voren en geven samen met de koffie en toffee notes uit de karamel-mouten een bijzonder lekker smaakprofiel in deze stout mee.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

BEN JE 18 JAAR OF OUDER?